Ruta literària sobre Gabo

Barcelona : Centre Cultural Casa Orlandai

11 de abril 2019 11h00

Ruta literària pel barri de Sarrià, la zona de Barcelona on més anys va viure Gabriel García Márquez (del 1967 al 1975). Activitat en el marc de la setmana El rastre de Gabo, organitzada amb motiu del 5è aniversari de la mort del Premi Nobel de literatura colombià (17 abril 2014).

Casa Amèrica Catalunya proposa un recorregut pel barri de Sarrià, la zona de Barcelona en la que més temps va viure l’escriptor colombià. En aquest recorregut a peu visitarem alguns dels llocs que Gabo va freqüentar, els carrers pels quals va caminar; farem escala en una llibreria per conèixer alguns detalls i anècdotes en relació als llibres que va escriure durant la seva estada a la ciutat comptal; visitarem la pastisseria en la que la seva agent literaria Carmen Balcells comprava dolços per mimar els escriptors del boom; ens endinsarem en el mercat del barri i entrar parada i parada descobrirem algunes veritats i mentides sobre els desitjos culinaris de Gabo i els seus personatges; i coneixerem la qüotidianitat del Premi Nobel al barrio on més matins va despertar.

El recorregut finalitza al local Flash Flash, que oferirà una copa de cava, i on es podrà apreciar fotos inèdites rescatades dels arxius de la familia Pomés i Milá, amics personals de l’autor.

La ruta estarà guiada per la historiadora Alma Reza i per la responsable de literatura de Casa Amèrica Catalunya, Cristina Osorno.

Leer más :

http://www.americat.barcelona/ca/primera-ruta-literaria-sobre-gabo-a-sarria


También te podría gustar...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.